top of page

Waarom willen we graag vitale medewerkers?

Voordelen van vitale medewerkers

  • Je voorkomt kort verzuim Als je werknemers vitaal zijn, zullen ze zich niet snel (onnodig) ziek melden. Daardoor blijft de bezetting op de werkvloer stabiel en hoef je werknemers niet vaak te missen.

  • Je voorkomt burn-outs Werknemers die vitaal zijn zullen niet snel overspannen raken. Je beperkt daarmee beroepsziekte nummer 1 in veel branches: de burn-out. Zo voorkom je dat werknemers lang uit de running zijn of misschien wel ziek uit dienst gaan.

  • Je bespaart geld Een zieke werknemer kost je gemiddeld 260 euro per dag. Door vitaliteit op de werkvloer kun je het aantal ziektedagen flink verlagen en dus geld besparen. Werknemers zullen juist productiever zijn en betere kwaliteit leveren. Daardoor vergroot je de kans op meer winst.

  • Je bespaart tijd In eerste instantie moet je misschien wat tijd investeren in vitaliteit op het werk, maar je bespaart uiteindelijk flink wat uren. Vitale werknemers nemen jou werk uit handen. Daarnaast ben je als werkgever veel minder tijd kwijt aan verzuim­begeleiding, verzuim­registratie en eventuele arbeidsconflicten.

  • Je krijgt een goede reputatie Vitaliteit op de werkvloer levert je de reputatie op van goede werkgever. Zowel binnen je bedrijf als erbuiten. Want je werknemers delen dit weer met anderen. Met een vitale reputatie en uitstraling kun je zelfs nieuwe klanten aantrekken en langer behouden.

  • Je voorkomt een tekort aan personeel Als je werk maakt van vitaliteit wordt je bedrijf aantrekkelijker voor nieuw talent en ervaren vakmensen. Daarnaast zullen vitale werknemers ook langer in dienst blijven. Zo voorkom je een personeels­tekort in de toekomst.

  • Je bedrijf kan makkelijker groeien Met vitale en gemotiveerde werknemers zul je sneller bedrijfsdoelen halen en klanten overtuigen.

We zijn overtuigd! Maar waar moeten we dan beginnen?


Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden die kunnen bijdragen aan de vitaliteit van je medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos even niet meer als directie of HR verantwoordelijke. De Mind Walk Vitaal training voor je medewerkers is een fijne aanvulling van bestaande vitaliteitsprogramma's binnen je organisatie maar kan ook een fijne eerste stap zijn in het aanbod voor je medewerkers.


Door middel van de handige Mind Walk Vitaal app geef je als bedrijf je medewerkers laagdrempelig toegang tot alle tools en kennis die nodig zijn om de training Mind Walk te volgen waar en wanneer het hun uit komt. De werkgever investeert in de training, de medewerker investeert in de tijd om te wandelen. Dit kan overal en altijd, ook thuiswerkers worden op deze manier actief betrokken bij de vitaliteit van je organisatie. De oefeningen in de Mind Walk Vitaal training zijn gebaseerd op invloeden vanuit yoga en Tai Chi, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en wandelmeditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus.

Comments


bottom of page