top of page

De leukste boeken voor een happy healthy life

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen favorieten. En we horen graag wat jullie favorieten zijn zodat we deze weer kunnen delen! Maar we hebben vast een eigen basis lijstje aangemaakt dat we graag samen laten groeien.



1. De edele kunst van not giving a fuck


Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo'n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Klik op het boek voor meer info of een verkoop punt.


2. Leef meer, denk minder

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in 'Leef meer, denk minder' om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. 'Leef meer, denk minder' leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt. Klik op het boek voor meer info of een verkoop punt.


Happy in 100 dagen

In Happy in 100 dagen wijst gelukspsycholoog Josje Smeets je naar de bewezen shortcut naar meer geluk. Ben je gelukkig? Ach ja, een zeventje of zo. Ogenschijnlijk heb je alles op de rit, maar het voelt niet zo. Je wilt wel dingen verbeteren, maar de stap naar een psycholoog of coach vind je nog te groot. Klopt deze beschrijving? Dan helpt dit boek jou verder op weg.

Happy in 100 dagen leert je de basisprincipes van geluk, begeleidt je tijdens het zelfonderzoek, helpt plannen concreet te maken én motiveert je de eerste stappen te zetten. Wat er op je wacht aan het eind van je reis? Een hoop inspiratie en energie, genoeg om je nieuwe dromen te verwezenlijken.

Reis met Josje mee op deze short-cut naar geluk. Trek je comfy shoes aan en begin je 100-daagse vandaag nog. Gogogo voor geluk, succes en het najagen van je dromen. Ready, set, action! Klik op het boek voor meer info of een verkoop punt.


Leven met wind mee

‘Dramaloosheid’ – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In ‘Leven met wind mee’ laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verandert. Na zijn succesvolle debuut ‘Steeds leuker’ gaat Jelle Hermus in dit praktische boek een stap verder en een laag dieper. Leer over scheten, meditatie en de kracht van innerlijke rust. En laat je meenemen op reis langs een simpeler leven vol kalmte, compassie en dolle pret. Want het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. En zodra je leert om je eigen drama te verminderen, kun je zomaar met een wezenloze glimlach op je snoet over straat lopen.

Klik op het boek voor meer info of een verkoop punt.

Ikigai Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is een van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

De auteurs trokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat deze Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen en hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om je eigen ikigai te vinden!


bottom of page